Hopp til hovedinnhold

Dyreliv

  • Reinflokk som blokkerer krysser en grusvei og blokkerer en bil.
    Er du heldig, kan du treffe på en reinsdyrflokk som denne. Bildet er tatt på en sideveg ikke langt fra Blokkodden Bård Løken/Norsk Skogmuseum

Blokkodden villmarksmuseum er en landtunge som stikker ut i Drevsjøen. På sørsida danner sjøen ei vik, Blokka, hvor åa Kvisla renner ut. I våtmarksområdet her er det et livlig dyreliv, hvor beveren har bygd og der mange andepar hekker. I tidligere tider var det vanlig å henge ut andeholker og plukke andeegg som bidrag til husholdet. Det henger flere andeholker på museumsområdet, og i noen av dem ruger kvinender. I de senere åra har svaner dukket opp rundt Blokkodden.

Halvøya har med sin form begrensninger for de store villdyra. Skogens konge stikker likevel innom. I nattens ro legger den fra seg små hauger med eggformede, brune kuler. Ikke sjelden forviller en reinsdyrflokk seg inn på området, og det skjer gjerne midt på dagen. Ellers er fuglesangen i trærne og ekorn på veg opp og ned trestammene gode følgesvenner når du rusler langs stiene. Større skogsfugl kan en også støte på.

Museum24:Portal - 2024.05.16
Grunnstilsett-versjon: 2